Bjarne Maas
Hoogspringen

Toen ik 5 jaar oud was begon ik met atletiek. Ik heb bij de junioren een aantal jaar meerkamp en horde gedaan, maar door blessures ging dat niet meer en ben ik mij gaan specialiseren in het hoogspringen vanaf de u18. Dit doe ik nu nog steeds. Op dit onderdeel heb ik nog grote doelen die ik wil bereiken.

Hier zijn een aantal prestaties waar ik trots op ben:
-Zilver NK indoor u18
-Brons NK outdoor u18
-Brons NK indoor u20

Ik train op maandag bij Stimulus in Bergen op zoom en bij Spado op de baan in de avond. Dinsdag train ik ook bij Spado en in de avond ga ik naar Breda/Rijen voor de Hoogspring training bij het RTC-MWB. Woensdag doe ik kracht bij stimulus onder begeleiding bij Camille en in de avond sprinttraining. Op de donderdagmiddag train ik op het schema van Camille en in de avond volg ik een plyo schema van mijn eigen trainer. Vrijdag is mijn rustdag. Zaterdag ga ik weer naar Breda/Rijen voor Hoogspringen en afsluitend op de zondag nog een plyo training.

De aankomende 5 jaar hoop ik eindelijk een Nederlandse titel te behalen en mijzelf te plaatsen voor een internationaal toernooi!

Bjarne Maas
Sam Versluijs
110mh, fysiotherapeut, bewegingswetenschapper i.o.

2001

Toen ik 12 was kwam ik voor het eerst in aanraking met hordelopen. Ik had mij ingeschreven voor een wedstrijdje, maar was nog nooit over een horde gegaan. Die week voor de wedstrijd ging ik voor het eerst hordelopen bij Gerry. Dat was zo leuk dat ik nooit ben gestopt met hordelopen. In 2020, tijdens mijn bachelor fysiotherapie ben ik wat meer gaan trainen, met eerst krachttrainingen bij Stimulus en later horde en sprint trainingen bij ATR in Rotterdam. Ondertussen woon ik in Rotterdam en train ik volledig bij ATR, waar ik het trainen combineer met mijn werk als fysiotherapeut bij Sportfysio Rotterdam en mijn masteropleiding Musculoskeletal Physiotherapy Sciences.

Als junior was ik altijd blij als ik werd toegelaten op het NK en voelde dat als een prestatie. In totaal heb ik in 1 NK junioren finale gestaan. Nu bij de senioren ben ik sneller en heb ik meerdere NK finales behaald.

Ik doe al mijn trainingen in Rotterdam bij ATR, waar Marjan Olyslager mijn hoofdcoach is. De schema’s voor mijn kracht trainingen schrijf ik zelf, vanuit mijn ervaring als fysiotherapeut en krachttrainer. In totaal train ik 15 uur per week, verdeeld over horde, sprint, kracht en herstel trainingen.

Ik blijf topsport doen zolang als ik het leuk blijf vinden. Op dit moment zou ik zeggen dat dat altijd zo blijft, maar de ervaring gaat leren of dat over 5 jaar nog zo is. Met mijn horde prestaties wil ik twee barrières doorbreken: onder de 14 seconde op 110mh en onder de 8 seconde op de 60mh. Maar het belangrijkste is dat ik hoop fit en blessurevrij te blijven.

Jip Haest
Polsstokhoogspringen, coach & docent

2002

Mijn sportcarrière bestaat inmiddels uit 18 jaar atletiek. Van kinds af aan legde ik de focus op de breedte, de meerkamp. Ik vond alle onderdelen leuk en had feeling voor meerdere onderdelen. Na een heftige knieblessure op mijn 13e ben ik mezelf verder gaan specialiseren en heb ik de meerkamp gelaten voor wat het is. Daarvan ben ik de laatste 9 jaar begonnen met het mooiste onderdeel binnen de atletiek in combinatie met het hordelopen. Inmiddels specialiseer ik mezelf nu ruim 5 jaar op enkel en alleen het polsstokhoogspringen.

In 2024 is mijn doorbraak geweest en heb ik in 1 jaar tijd bij de senioren een zilveren en een bronzen plak weten te behalen op dit onderdeel. Eigenlijk heb ik de meerkamp nooit achter me gelaten. Het polsstokhoogspringen is een onderdeel waarin alles terugkomt; kracht, snelheid, springen en techniek.

De prestaties waar ik het meest trots op ben zijn natuurlijk mijn meest recente plakken bij het NK atletiek voor senioren. Dit is het niveau waar leeftijd geen rol meer speelt en alleen de beste aan de start staan. Ik kijk uit naar nog meer plakken en mooie hoogtes!

Daarnaast ben ik trots op de geleverde prestaties van mijn atleten binnen het polsstokhoogspringen. Beide atleten stegen afgelopen indoorkampioenschappen boven zichzelf uit en behaalden beide een gouden medaille bij de junioren U18. Mooi om hen in dit proces te begeleiden en ondersteunen.

Mijn week bestaat uit 1 sprinttraining, 1 turntraining, 3 krachttrainingen, en natuurlijk 2 polshoogtrainingen. De sprinttraining wordt verzorgd door Wicher Nijkamp, bekend gezicht als oud-atleet en voormalig performance coach die zich richt op snelheid. Erwin Ornek, turntrainer die op zoek is naar de juiste balans tussen bewegingen. Jeroen Blommerde & Evy Reubens, fysiotherapeut en strength & conditioning coach die zich bezighouden met een optimale periodisering en zoeken naar de juiste oefeningen die het best bij de bewegingen van polsstokhoog aansluiten om daar zo sterk en explosief mogelijk te worden. Arno Tavenier, coach die zich richt op het polsstokhoogspringen en veelal focust op de techniek in de sprong. Totaal zijn dit 7 trainingen verdeeld over 6 dagen. Daarnaast heb ik een fulltime baan als docent en geef ik 2x per week trainingen en coaching.

Ik begeleid mensen om het maximale uit zichzelf te halen – fysiek én mentaal. Trainen, onderwijzen en coachen op een manier die diepgaand, duurzaam en menselijk is. Als atleet richt ik mezelf op een sprong van 5.55 meter.
Als coach leid ik jonge kampioenen. Als docent inspireer ik dagelijks jongeren om te bewegen vanuit vertrouwen, plezier en discipline. Ik bouw niet alleen spieren of prestaties. Mijn doel is het bouwen van mensen.

Jelte van Tilburg
Kogel, discus & speerwerpen

2010
Sportcarrière: Via Sjors Sportief kwam ik als 7-jarige pupil bij SPADO. Ik vond het leuk om alle onderdelen te doen, toch merkte ik na een aantal jaar dat de werponderdelen mij het beste lagen. Als D-junior ben ik mijzelf gaan specialiseren in het discuswerpen, speerwerpen en kogelstoten. Ik train hard en veel om mijn doelen in deze onderdelen te behalen.
Inmiddels heb ik mooie prestaties behaald; degene waar ik het meest
trots op ben is de eerste plaats op de nationale D-spelen 2023 in het Olympisch stadion bij het discuswerpen U14-M. Ook was ik daar 4e met het kogelstoten. Op de C-spelen 2024 stond ik met discuswerpen en speerwerpen in de finale, net als tijdens de nationale CD indoor 2023 met het kogelstoten. Daarnaast heb ik prijzen behaald op de regiokampioenschappen, zoals Brabants kampioen discuswerpen en speerwerpen in 2023 en Zeeuws kampioen kogelstoten in 2024. Ook heb ik een aantal keer de 2e en 3e plaats bij alle drie de onderdelen behaald tijdens één van de regiokampioenschappen.
Om deze prestaties te behalen en te verbeteren train ik ongeveer 8 keer
per week. Mijn trainingsschema ziet er als volgt uit: -
maandag: krachttraining bij Stimulus. - - - - -
dinsdag: in de ochtend atletiekklastraining van RSG ‘t Rijks en in de avond
discuswerpen en kogelstoten onder leiding van Lotte Haest.
woensdag: krachttraining bij Stimulus.
donderdag: in de ochtend atletiekklastraining van RSG ‘t Rijks en in de avond
speerwerpen onder leiding van Stefan Sheppard.
vrijdag: discuswerpen en kogelstoten onder leiding van Mark de Rond vanuit
Deltalent.
zaterdag/zondag: indien geen wedstrijd, speerwerpen onder leiding van Stefan
Sheppard.

Op de C-spelen van 2025 wil ik op het podium staan met discuswerpen en
speerwerpen. Vervolgens wil ik in de komende 5 jaar mezelf blijven verbeteren om mee te blijven doen in de Nederlandse top en deel te nemen aan een internationaal toernooi.

Jelte v Tilburg
Matthijs Buijssen
Polsstokhoogspringen

Ik ben begonnen met atletiek toen ik 4 jaar was dus ondertussen als meer dan 12 jaar.Ben bij de junioren begonnen als meerkamper. Na 4 jaar heb ik de keus gemaakt om te specialiseren op polsstok en hordelopen. Horden was al een van mijn betere onderdelen terwijl ik 1,5 geleden pas met polsstok ben begonnen. Wat nu een van de beste beslissing is die ik ooit heb genomen.

Prestaties waar ik trots op ben:

-Goud op nk u18

-6e op de 110mh

Op dinsdag ochtend train ik op de baan bij Spado en in de avond train ik polsstok ook in Bergen op Zoom. Woensdagochtend train ik bij Stimulus full-body schema 1. Donderdag avond train ik horde in Bergen op Zoom. Zaterdag ochtendtraining eerst polsstok ik Breda en vanuit daar krachttraining in Hoogerheide of Bergen op Zoom en op zondag ochtend een turntraining in Roosendaal. Mijn rustdagen zijn dus maandag en vrijdag.

Ik wil de aankomende 5 jaar me vooral focussen op polsstok omdat dat toch wel het onderdeel is wat het me het best ligt. Hierbij wil ik ook zo snel mogelijk deelnemen aan het senioren nk en op eigen nk zo goed mogelijk presteren. Ook de 5 meter grens wordt in een periode van 5 jaar zeker interessant.

Sven van Merode
Hoogspringen

1998

Rond 8 jaar ben ik bij ARV Achilles begonnen als atleet waar ik vooral meerkampen deed. Al snel bleek dat de spring en sprintonderdelen mij lagen. Vanaf de U16 ben ik mij gaan specialiseren op het hoogspringen en deed ik af en toe wat sprinten en verspringen. Als U18 1e jaars heb ik de overstap gemaakt naar AV Spado en dit bleek een goede zet te zijn. Op dit moment doe ik nog steeds het onderdeel hoogspringen.

Hieronder een lijst met prestaties die ik behaald heb de afgelopen jaren:

U18; 2015 indoor goud, 2015 outdoor goud, 2015 outdoor Nederlands record (2.10m)

U20; 2016 indoor zilver, 2016 indoor Nederlands record (2.16m) 2016 Wereldkampioenschap limiet U20 (2.16m), 2016 outdoor goud, 2017 indoor goud, 2017 Europeeskampioenschap limiet U20 (2.13m), 2017 outdoor goud

Senioren; 2016 indoor zilver, 2017 indoor goud, 2017 outdoor goud, 2018 outdoor zilver,2019 indoor goud, 2019 outdoor zilver, 2020 indoor zilver, 2020 outdoor zilver

Op de maandagen train ik sprint onder begeleiding van Wicher. De dinsdagen staan in het teken van hoogspringen (bij het RTC-MWB) met in de ochtend een core training gebaseerd op hoog en in de avond het hoogspringen zelf. Op de woensdag train ik onder begeleiding van Camille kracht bij Stimulus. Elke donderdagochtend staat in het teken van voetstabiliteit en zwakke punten aanpakken. Daarnaast ben ik op de baan bij AV Spado te vinden waar ik mijn plyo krachttraining afwerk in de avond. De vrijdag staat in het teken van lenigheidsoefeningen zodat zaterdag alles weer soepel is voor een hoogspring training (bij het RTC-MWB). De zondag worden er nog wat sprongoefeningen gedaan gebaseerd op hoog bewegingen. De zondag bestaat uit 2 trainingen dus er komt ook nog een blok core en stabiliteit bij kijken.

Afgelopen jaren zijn wat bewogen geweest in het privéleven. Nu staat sport op nummer 1 en wil ik graag terug op het podium staan op het NK dit jaar. Daarnaast wil ik graag mijn persoonlijk record (2.17m) verbreken en verhogen naar 2.20+m dit jaar.

Morris van Zandbergen
1500 m.

bla bla bla

Xavi Maas
Speerwerpen

bla bla bla

Robbert Maas
Speerwerpen

bla bla bla

Stephan Huis in 't veld
Kogelslingeren

bla bla bla

Fabian Biondina
Verspringen

bla bla bla

Guus Nijkamp
Horden

bla bla bla